Küldöttgyűlés 2023.05.25.

A Vetőmag Szövetség 2023. május 25-én tartotta meg tisztújító küldöttgyűlését Martonvásáron az Agrártudományi Kutatóközpont Tanácstermében.

A tisztújítási folyamat első szakaszában néhány héttel korában, a május elején megrendezett termékpálya taggyűléseken megválasztásra kerültek a küldöttek, a termékpálya bizottságok, és megalakultak a szekcióbizottságok. A tisztújítási folyamat második szakaszában a küldöttgyűlésen ötéves időtartamra megválasztásra került a Szövetség elnöke, elnökhelyettesei, valamint a Felügyelőbizottság és az Etikai Bizottság tagjai.
A rendezvény résztvevőit házigazdaként dr. Vida Gyula az ATK főigazgatója köszöntötte, majd ezt követte Takács Géza elnök előadásában az elmúlt év tevékenységét összefoglaló elnökségi beszámoló. Mundweil József a Felügyelőbizottság elnöke röviden értékelte a Szövetség 2022. évi gazdálkodását, és megtartotta beszámolóját a Szakmaközi Szervezet működésének szabályszerűségéről, gazdálkodásáról és vagyoni helyzetéről. A küldöttgyűlés elfogadta a beszámolókat és a 2022. évi mérleget, majd ezt követően határozatilag döntött a tagdíjfizetés hiánya miatti kizárásokról. Mindezek után a Szövetség vezető tisztségviselőinek megválasztására került sor. Az elnöki posztra két jelölés érkezett Sándorfy András és Takács Géza személyében. A szavazás eredményeként a 2028-ig tartó ötéves időszakra a VSZT elnöki tisztét továbbra is a korábbi elnök, Takács Géza tölti be. A szövetség három termékpályának vezetőjeként elnökhelyettesek dr. Vida Gyula, Cs. Nagy István és Mátrai Tibor. Minden újonnan megválasztott tisztségviselőnek gratulálunk és eredményes érdekképviseleti munkát kívánunk!

          © VSZT 2015. | © Web:

A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk